Uitslag Ranking #13 – Café ‘t Carillon

Home » Nieuws » Uitslag Ranking #13 – Café ‘t Carillon

13 april 2023

Op 1 april was het tijd voor één na laatste reguliere ranking van het ranking seizoen. Met alleen nog de ranking in Sportcafé Nol en Gesloten Kennemerland te gaan verschenen er 17 darters aan de start, met als verrassing de winnaar van het vorige ranking seizoen; Dave van Geerenstein.

En eigenlijk is de rest van het verslag zoals het overgrote deel van het hele seizoen: het niveau was hoog en aan het einde won Peter de Ruijter. En doordat Jos relatief vroeg uitgeschakeld werd, verstevigde hij zijn leiding in de ranking.

Aan het einde van het seizoen tellen alleen de beste 10 resultaten van iedere speler en omdat er een aantal spelers al over de grens van 10 rankings is gegaan, geeft de huidige stand een vertekend beeld. Hieronder is de top 10 opgeschoond, waarbij de de beste 10 resultaten tot nu toe tellen:

En dat betekent dat Peter de Ruijter nog geen kampioen is, ondanks zijn flinke voorsprong. Met de aankomende ranking in Sportcafé Nol én Gesloten Kennemerland te gaan zijn er nog 48 punten te verdienen voor de winnaars van die toernooien. Daarvoor moeten er voor beide toernooien wel 32 of meer deelnemers zijn, want dan zijn er meer punten te verdienen. En zelfs wanneer dit aantal deelnemers alleen gehaald wordt op Gesloten Kennemerland zijn er nog 45 punten te verdienen.

In theorie kunnen de #2-4 de ranking nog winnen, maar dan moeten ze beide toernooien winnen en zorgen dat Peter niet zijn slechtste resultaat kan verbeteren. De eerste stap is het winnen van de volgende ranking, die is op zondag 16 april in Sportcafé Nol in IJmuiden!