Over de DVK Ranking

Home » Over de DVK Ranking

DVK Ranking – Seizoen 2023/2024

Het rankingseizoen 2023/2024 zal bestaan uit 8 rankingtoernooien, waarna het seizoen wordt afgesloten met een finaledag. Op deze pagina vind je alle informatie over de toernooien, plaatsing voor de finaledag en de verdeling van het prijzengeld.

Wat is de DVK Ranking?

De DVK Ranking wordt georganiseerd om dartspelers uit de regio de kans te geven om zich met elkaar te meten, buiten de reguliere competitie om. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het rankingseizoen 2023-2024 toegankelijk voor iedereen, dat betekent dat niet-leden van de DVK ook kunnen deelnemen aan de 8 rankingtoernooien.

Het opbouwen van rankingpunten, plaatsing voor de finaledag en het eventueel winnen van prijzengeld is wel enkel voorbehouden aan leden van de DVK.

8 Rankingtoernooien

Gedurende het seizoen organiseren we 8 toernooien voor iedereen die hieraan mee wil doen. Enkel spelers die geschorst zijn door de DVK of door de NDB mogen niet deelnemen.

Tijdens deze toernooien spelen we in principe eerst in een poulesysteem, gevolgd door een knock-out. In een enkel geval kan er besloten worden om direct een knock-outsysteem te spelen als er bijvoorbeeld veel deelnemers zijn of te weinig speelbare banen. De dagwinnaars plaatsen zich voor de finaledag, mits hij/zij lid is van de DVK. Indien een niet-lid dagwinnaar wordt, plaatst de hoogst geindigde DVK-speler zich voor de finaledag. Verderop deze pagina lees je meer over de finaledag.

Voor het aankomende seizoen zijn de volgende rankingtoernooien gepland:

 1. Zaterdag 4 november 2023 – Café Sport Beverwijk – Inschrijven voor 19:45 uur, start om 20:00 uur
 2. Zaterdag 25 november 2023 – Café Westerhout Haarlem – Inschrijven voor 19:45 uur, start om 20:00 uur
 3. Zaterdag 16 december 2023 – Café Westerhout Haarlem – Inschrijven voor 19:45 uur, start om 20:00 uur
 4. Zaterdag 13 januari 2024 – Café ‘t Carillon Beverwijk – Inschrijven voor 19:45 uur, start om 20:00 uur
 5. Zondag 28 januari 2024 – Café Westerhout Haarlem – Inschrijven voor 13:45 uur, start om 14:00 uur
 6. Zaterdag 24 februari 2024 – Café Sport Beverwijk – Inschrijven voor 19:45 uur, start om 20:00 uur
 7. Zaterdag 2 maart 2024 – Café ‘t Carillon Beverwijk – Inschrijven voor 19:45 uur, start om 20:00 uur
 8. Zaterdag 23 maart 2024 – Café ‘t Carillon Beverwijk – Inschrijven voor 19:45 uur, start om 20:00 uur

De finaledag zal op 13 april 2024 zijn in Café Sport. Geplaatste spelers en eventuele supporters krijgen vooraf informatie over de tijden.

Mocht je alles willen weten over het wedstrijdreglement, dan kun je het hier lezen. Je leest daarin alles over het format en de puntentelling.

De rankings worden georganiseerd om op een leuke manier regelmatig toernooien te spelen. Om te zorgen dat het voor iedereen leuk is en blijft hebben we een gedragsreglement opgesteld. Je kunt hier het hele gedragsreglement nalezen.

Om te zorgen dat de rankings voor iedereen leuk zijn, worden de spelers opgedeeld in verschillende categorieën:

Topklasse – Heren uitkomend in de 1e of Eredivisie
Recreanten – Heren uitkomend in divisies lager dan de 1e divisie. Bij minimaal 6 inschrijvingen, bij minder inschrijvingen zullen de recreanten ingedeeld worden in de Topklasse.
Dames – Bij minimaal 4 inschrijvingen, bij minder inschrijvingen zullen de dames ingedeeld worden in de Topklasse.

Niet-leden en DVK-leden die 2e divisie spelen mogen zelf bepalen of ze bij de recreanten of in de topklasse mee willen gooien. Maar wanneer eenmaal gekozen is, kun je tijdens het lopende seizoen niet meer wisselen. Spelers die uitkomen in de eredivise of eerste divisie worden automatisch ingedeeld in de Topklasse.

Prijzen en Prijzengeld

DVK-leden die deelnemen aan de rankingtoernooien, verzamelen hiermee rankingpunten. Aan het einde van het seizoen worden op basis van de ranking de winnaars van het seizoen bepaald en wordt – indien van toepassing – prijzengeld uitgekeerd.

De spelers die hoog eindigen in de ranking (Topklasse en Dames) worden overwogen voor één van de selectieteams; LaCo-team en het Brabant Cup– team.

Om in aanmerking te komen voor het prijzengeld moet je minimaal 4x (maar meer is altijd beter) hebben meegedaan aan de ranking én lid zijn van de DVK.

Voor iedere categorie is er prijzengeld beschikbaar volgens onderstaand overzicht:

 • Topklasse: Nummers 1 t/m 6
 • Recreanten: Nummers 1 t/m 3
 • Dames: Nummers 1 t/m 3

De exacte hoogte van het prijzengeld is afhankelijk van het aantal deelnemers aan de verschillende rankings en zal aan het einde van het seizoen bekend gemaakt worden.

Finaledag

Op 13 april 2024 organiseren we een finaledag voor het rankingseizoen. Voor deze dag kunnen enkel DVK-leden zich plaatsen. Tijdens de finaledag spelen we een knock-out toernooi op basis van plaatsing. De prijzen waarom gespeeld wordt zullen op een later moment bekend gemaakt worden.

Plaatsing voor de finaledag verloopt via het volgende systeem:

Topklasse

De winnaar van een rankingtoernooi plaatst zich voor de finaledag. Wanneer de winnaar al geplaatst is voor de finaledag, dan plaatst de verliezend finalist zich. Als beide finalisten al geplaatst zijn, dan spelen de verliezend halve-finalisten tegen elkaar voor plaatsing voor de finaledag. Zo wordt er ieder toernooi 1 speler geplaatst voor de finaledag, 8 in totaal.

Plaatsing voor de finaledag wordt aan het einde van het seizoen ook gegeven aan de 8 spelers die het hoogst geëindigd zijn in de ranking, maar nog geen directe plaatsing hebben afgedwongen. Voor plaatsing voor de finaledag is er geen minimum voor het aantal toernooien dat je moet mee doen. Je kunt je dus al met 1 deelname plaatsen.

Wanneer een speler wel geplaatst is voor de finaledag maar niet kan deelnemen, schuiven alle spelers onder hem 1 plek omhoog en wordt de 16e plek gegeven aan de eerstvolgende speler op de ranking.

De plaatsingspositie wordt bepaald op basis van het aantal gewonnen toernooien en bij een gelijk aantal gewonnen toernooien wordt onderscheid gemaakt op basis van de verdiende rankingpunten. Op de finaledag speelt de #1 tegen #16, #2 tegen #15 enz.

Dames / Recreanten

De plaatsing voor de dames finaledag verloopt volgens hetzelfde systeem als hierboven. Echter wanneer er tijdens een rankingtoernooi geen apart damestoernooi wordt georganiseerd zullen zij meespelen in het topklassetoernooi. In dat geval wordt er die dag geen directe plaatsing weggeven. Afhankelijk van het aantal deelnemers aan de damesranking worden er 4 of 8 dames geplaatst voor de finaledag.

Afhankelijk van het aantal deelnemers in de recreantenpoule gedurende de 8 rankingtoernooien zullen we besluiten of er een finaledag voor de recreanten georganiseerd wordt. Indien dit het geval is, zal plaatsing op dezelfde manier gebeuren als voor het damestoernooi.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld per toernooi bedraagt € 5,00 per deelname