Over de DVK Ranking

Home » Over de DVK Ranking

DVK Ranking – Seizoen 2022/2023

Na de succesvolle voorgaande seizoenen zal ook in het seizoen 2022/2023 de DVK Ranking georganiseerd worden. De ranking zal bestaan uit 14 reguliere DVK Rankings en het seizoen zal worden afgesloten met de Gesloten Kennemerland (ranking nummer 15). Tijdens de Gesloten Kennemerland zullen dubbele punten voor de Ranking te verdienen zijn. Hieronder vind je alle informatie over deelname en de te winnen prijzen.

Wat is de DVK Ranking?

De DVK Ranking wordt georganiseerd om alle spelers van de DVK de kans te geven om zich met elkaar te meten, buiten de reguliere competitie om. De uitslagen van alle deelnames worden bij elkaar opgeteld en aan het einde van het seizoen wordt de Rankingkampioen gekroond.

Om te zorgen dat de rankings voor iedereen leuk zijn, worden de spelers opgedeeld in verschillende categorieën:

Topklasse – Heren uitkomend in de 1e of Eredivisie
Recreanten – Heren uitkomend in divisies lager dan de 1e divisie. Bij minimaal 6 inschrijvingen, bij minder inschrijvingen zullen de recreanten ingedeeld worden in de Topklasse.
Dames – Bij minimaal 4 inschrijvingen, bij minder inschrijvingen zullen de dames ingedeeld worden in de Topklasse.

Deelname aan de DVK Ranking

Alle leden van de DVK mogen meedoen aan de DVK Ranking. Je kunt er zelf voor kiezen of je één of meerdere toernooien wilt meegooien. Als je wilt meedoen voor de prijzen die aan het einde van het seizoen worden uitgekeerd, moet je alleen wel minimaal 8x meegedaan hebben.

Als lid van DVK mag je zelf kiezen of je uitkomt in de Topklasse of bij de Recreanten. Maar, als je eenmaal gekozen hebt, kun je tijdens het lopende seizoen niet meer wisselen. Spelers die uitkomen in de eredivise of eerste divisie worden automatisch ingedeeld in de Topklasse.

Tijdens de Ranking

Tijdens de Ranking spelen we in principe eerst in een poulesysteem, gevolgd door een knock-out. In een enkel geval kan er besloten worden om direct een knock-outsysteem te spelen als er bijvoorbeeld veel deelnemers zijn of te weinig speelbare banen.

Mocht je alles willen weten over het wedstrijdreglement, dan kun je het hier lezen. Je leest daarin alles over het format en de puntentelling.

De DVK Rankings worden georganiseerd om op een leuke manier regelmatig toernooien te spelen. Om te zorgen dat het voor iedereen leuk is en blijft hebben we een gedragsreglement opgesteld. Je kunt hier het hele gedragsreglement nalezen.

Prijzen en Prijzengeld

De spelers die hoog eindigen in de ranking (Topklasse en Dames) worden overwogen voor één van de selectieteams; LaCo-team en het Brabant Cup– team. Binnen iedere categorie (topklasse, recreanten en dames) is prijzengeld te verdienen op basis van de ranking.

De uiteindelijke ranking wordt aan het einde van het rankingseizoen samengesteld. In deze ranking tellen slechts de 10 beste resultaten van iedere speler. Indien je vaker dan 10 keer hebt meegedaan aan de ranking, worden dus alleen de 10 beste uitslagen meegeteld. Heb je precies 10 keer of minder meegedaan? Dan tellen alle behaalde resultaten voor de eindranking.

Om in aanmerking te komen voor het prijzengeld moet je minimaal 8x hebben meegedaan aan de ranking én lid zijn van de DVK.

Voor iedere categorie is er prijzengeld beschikbaar volgens onderstaand overzicht:

  • Topklasse: Nummers 1 t/m 8
  • Recreanten: Nummers 1 t/m 3
  • Dames: Nummers 1 t/m 4

De exacte hoogte van het prijzengeld is afhankelijk van het aantal deelnemers aan de verschillende rankings en zal aan het einde van het seizoen bekend gemaakt worden.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld per toernooi bedraagt € 5,00 per deelname