Uitslag ranking #10 – Bowlingcentrum Bij45

Home » Nieuws » Uitslag ranking #10 – Bowlingcentrum Bij45

26 februari 2023

Op vrijdag 18 februari speelden we al weer de tiende ranking van het seizoen, met 22 deelnemers. De finale van winnaarsronde werd gespeeld tussen de nummers #1 en #2 van de ranking: Peter de Ruijter tegen Jos Tiebosch. In de wedstrijd lieten ze zien waarom zij bovenaan de ranking staan; in 7 legs gooiden ze 2 15-darters, 1 14 – darter en 2x 180. De andere legs duurder overigens niet veel langer, maar waren gewoon net niet snel genoeg voor ‘het lijstje’ ;). Peter won de finale uiteindelijk met 5-2 en bijzonder sterk spel. Na 4 rankings op rij te hebben gewonnen neemt hij nu een aardige voorsprong in het klassement, maar met nog 4 rankings te gaan en gesloten kennemerland waar dubbele punten te verdienen zijn is er nog niets gespeeld.

De finale van de verliezersronde ging tussen Nick Graffe en Danny van der Zee. Nick wist deze finale naar zich toe te trekken.

Na 10 rankings hebben we de opkomst van de recreanten bekeken. In alle rankings dit seizoen waren er niet genoeg recreanten aanwezig om een apart toernooi te organiseren. De aanwezige recreanten speelden dan mee in het topklasse-toernooi, maar kregen hun punten wel toegekend op basis van de aanwezige recreanten, binnen de aparte recreanten-categorie.

We hebben besloten om de recreanten-categorie voor de rest van dit rankingseizoen niet meer bij te houden. Dat betekent dat we tijdens de resterende rankings geen apart toernooi voor recreanten organiseren. Alle aanwezige recreanten worden ingeloot in het topklasse-toernooi. Zij krijgen de punten ook toegekend in de topklasse-categorie. Dat is met terugwerkende kracht gedaan voor de eerste 10 rankings, de recreanten die daar aan hebben meegedaan zijn opgenomen in de puntentelling van de topklasse, gebaseerd op de resultaten die ze tijdens de toernooien hebben gehaald.