Uitleg rankingsysteem

DVK Ranking – Seizoen 2019/2020

Na de succesvolle voorgaande seizoenen zal ook in het seizoen 2019/2020 de DVK Ranking georganiseerd worden. De ranking zal bestaan uit 14 DVK Rankings en het seizoen zal worden afgesloten met de Gesloten Kennemerland. Tijdens de Gesloten Kennemerland zullen dubbele punten voor de Ranking te verdienen zijn. Hieronder vind je alle informatie over deelname en de te winnen prijzen.

Wat is de DVK Ranking?

De DVK Ranking wordt georganiseerd om alle spelers van de DVK (en daarbuiten) de kans te geven om zich met elkaar te meten, buiten de reguliere competitie om. De uitslagen van alle deelnames worden bijelkaar opgeteld en aan het einde van het seizoen wordt de Rankingkampioen gekroond.

Om te zorgen dat de rankings voor iedereen leuk zijn, worden de spelers opgedeeld in verschillende categorieën:

Topklasse – Heren uitkomend in de 1e of Eredivisie
Recreanten – Heren en Jeugd uitkomend in divisies lager dan de 1e divisie
Dames

Deelname aan de DVK Ranking

Alle leden van de DVK mogen meedoen aan de DVK Ranking. Je kunt er zelf voor kiezen of je één of meerdere toernooien wilt meegooien. Als je wilt meedoen in voor de prijzen die aan het einde van het seizoen worden uitgekeerd, moet je alleen wel minimaal 8x meegedaan hebben.

Verder mag iedereen die geen lid is van een andere dartbond meedoen aan de DVK Ranking. Je wordt dan automatisch ingedeeld bij de Recreanten of Dames. Als je lid bent van een andere dartbond mag je alleen meedoen aan de ranking als bij jouw eigen bond 2e divisie of lager gooit.

Als lid van DVK mag je zelf kiezen of je uitkomt in de Topklasse of bij de Recreanten. Maar, als je eenmaal gekozen hebt, kun je tijdens het lopende seizoen niet meer wisselen. Spelers die uitkomen in de eredivise of eerste divisie worden automatisch ingedeeld in de Topklasse.

Mocht je als niet-lid mee willen doen aan de recreanten, en de toernooileiding komt er achter dat je bij een andere dartbond eredivisie of 1e divisie speelt, zul je geschorst worden voor ALLE DVK-toernooien!

Tijdens de Ranking

Tijdens de Ranking spelen we in principe eerst in een poulesysteem, gevolgd door een knock-out. In een enkel geval kan er besloten worden om direct een knock-outsysteem te spelen als er bijvoorbeeld veel deelnemers zijn of te weinig speelbare banen.

Mocht je alles willen weten over het wedstrijdreglement, dan kun je het hier lezen. Je leest daarin alles over het format en de puntentelling.

De DVK Rankings worden georganiseerd om op een leuke manier regelmatig toernooien te spelen. Om te zorgen dat het voor iedereen leuk is en blijft hebben we dit seizoen een gedragsreglement opgesteld. Je kunt hier het hele gedragsreglement nalezen.

Prijzen en Prijzengeld

Voor de rankingwinnaars in de Topklasse en bij de Dames ligt er aan het einde van het rankingsseizoen een wildcard klaar voor de NDB Masters. Dit is een nieuw toernooi van de NDB waar maximaal 102 heren, 90 dames en 176 jeugdspelers aan mee mogen doen. Volgens de NDB zal dit toernooi plaatsvinden in een grote zaal met een groot podium en veel camera’s. Wil je meer weten over de NDB Masters, lees dan hier verder.

Let op: Jeugdspelers komen niet in aanmerking voor de tickets voor NDB Masters. Via de jeugdranking zullen de tickets aan de jeugdspelers vergeven worden. Daarbij weten we niet wanneer dit toernooi exact zal plaatsvinden. Indien de NDB dit toernooi organiseert voordat ons Rankingseizoen eindigt, worden de tickets op een nader te bepalen wijze vergeven.

Voor de winnaars van de ranking zullen de nummers 1 & 2 van de topklasse toegevoegd worden aan de LaCo selectie. Binnen iedere categorie (topklasse, recreanten en dames) is prijzengeld te verdienen op basis van de ranking. Kijk hier voor een volledig overzicht van de prijzen die per categorie te winnen zijn.

Let op; om in aanmerking te komen voor de prijzen moet je minimaal 8x hebben meegedaan aan de ranking én lid zijn van de DVK.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld per toernooi bedraagt € 5,00 per deelname voor zowel leden als niet-leden.