shadow

Update Competitie

Beste Leden,

Hierbij de laatste update voor de aanpassingen per 25-09-2021.
Op de persconferentie van dinsdag 14 september is er bekend gemaakt dat de bezoeken van horeca gelegenheden een QR code moeten kunnen tonen.
Het NOC*NSF en NDB hebben een brief naar de 2e kamer gestuurd met het verzoek om voor sporten een uitzondering te maken. Dit heeft meestal succes maar helaas in dit geval wil de overheid op dit moment nog geen uitzonderingen maken.
Dit heeft helaas ook invloed op onze dartcompetitie. De DVK heeft net als de andere bonden het advies van de NDB over genomen. Dat wil zeggen dat we de competitie gewoon van start laten gaan en dat we na ruim 1,5 jaar weer gezellig competitie kunnen gaan gooien.
Er zijn wel uitzonderingen voor deze regels, deze vinden jullie in onderstaande link naar de website van de NDB. Wij willen jullie Captains vragen om deze link of info door te geven aan u speelgelegenheid.
https://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-nieuws/item/4164-ndb-gaat-weer-beginnen-met-laco-en-superleague
Het grootste probleem voor de competitie zal vooral bestaan uit dat teams moeite hebben met de bezetting.
Hierbij een paar mogelijkheden voor teams om toch door te kunnen gaan met de competitie;
Informeer bij u tegenstander hoe het bij hun locatie is geregeld, U kunt er dan voor kiezen om de wedstrijd om te draaien en dan toch te spelen als de mogelijkheid er is. Een andere optie is om de wedstrijd te verzetten. Wij hopen net als jullie dat de beperkingen van korte duur zullen zijn.
De DVK is niet verantwoordelijk voor de handhaving en toepassing van de regels van de overheid. De speelgelegenheden en spelers blijven zelf verantwoordelijk voor de opvolging van de regels.
De overheid heeft op dit moment de mogelijkheid om iedereen gratis te laten testen, de test moet wel bij een officiƫle testlocatie worden gedaan, de link staat hieronder. Dit zal een sneltest zijn (krijgt vaak binnen uur de uitslag). In principe is de sneltest vriendelijker omdat er geen wattenstaafje diep de neus in gaat, U kunt altijd informeren welke test er word gedaan bij u testlocatie, bij het maken van de afspraak.
https://www.testenvoortoegang.org/
https://www.youtube.com/watch?v=kahEnXDnYQI
Laten we er een leuke competitie van gaan maken en houd rekening met elkaar en overleg waar nodig. Wij als bestuur zullen waar de mogelijkheid er is ook flexibeler zijn tijdens deze situatie. We houden de ontwikkelingen in de gaten en sturen bij waar nodig. Wij zijn bereikbaar via de bekende wegen, voor vragen over de competitie kunt u terecht bij de wedstrijdleider.
Laten we er een mooi sportief seizoen van gaan maken, we kunnen weer.

Het bestuur